Junior Planckaert krijgt geen fijn nieuws van de dokter na zware autocrash
COS
Junior Planckaert krijgt geen fijn nieuws van de dokter na zware autocrash
Foto: Eén

Junior Planckaert is op 23 juni samen met zijn copiloot Jens Vanoverschelde zwaar gecrasht in de Ypres Rally. Ze knalden met de wagen tegen een muurtje.

Junior Planckaert en copiloot Jens Vanoverschelde werden na de crash in de Rally van Ieper met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na de crash ging het naar eigen zeggen relatief goed met beide heren. Jens hield een lumbago en verschillende kneuzingen over aan de crash, Junior een gebroken ruggenwervel.

"We reden in volle snelheid tegen 176 kilometer, ik had geen marge meer. Ik heb de situatie nog proberen te redden maar ik kon niets anders doen dan me schrap zetten en hopen dat het niet te erg zou zijn. Er ging vanalles door mijn hoofd: ga ik hier nog uit geraken? We zijn frontaal op een muurtje van een kapel gereden", vertelde Junior na de crash aan HLN.

Junior kreeg van de dokters te horen dat de gebroken ruggenwervel zes tot acht weken nodig zou hebben om te herstellen. "De artsen hebben er vertrouwen in dat het vanzelf goed zal komen met platte rust", vertelde Junior aan de krant. Na zijn motorongeval in 2021 is hij wel meer gewend. Maandenlang duurde de revalidatie destijds.

Begin augustus moest Junior met pijn in het hart een roadtrip van broer Francesco Planckaert, schoonbroer Christopher Timmerman en neefjes Mageno en Devon nog aan zich voorbij laten gaan. Een week later mocht Junior, na weken platte rust, met zijn revalidatie beginnen. Hij kon ook eindelijk nog eens mee gaan fietsen. Al is er ook minder fijn nieuws van de dokter.

Negen weken na de crash moet Junior vaststellen dat racen nog niet aan de orde is. Hij mist wel een heel bijzondere race. "Heel veel succes aan het ganse team PK CARSPORT en de piloten voor de 24h van Zolder die van start gaat dit weekend. Héél jammer dat ik niet kan deelnemen wegens blessure maar ik ben snel terug! Ik kom alvast supporteren!", aldus Junior.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Junior Planckaert (@juniorplanckaert)

Meer nieuws

Meer nieuws

.