Junior Planckaert is er rotsvast van overtuigd: “Heb je níet nodig om iets van je leven te maken”

door: COS
Junior Planckaert
Afbeelding bron: Eén

De familie Planckaert staat erom bekend de handen graag uit de mouwen te steken. Ook Junior kreeg al vroeg de microbe te pakken.

“Als kind probeerde ik al auto's te herstellen, en ik koop nog steeds alleen kapotte exemplaren: ik vind het plezant om die zelf te repareren. Als een garagist, die daar toch voor heeft gestudeerd, het probleem niet kon oplossen en het jou wel lukt, dan voelt dat aan als een overwinning.”

Zelf heeft Junior geen diploma van de middelbare school. “Daar wordt wel lacherig over gedaan. Zelfs mijn vrienden plagen mij daar weleens mee, maar goedbedoeld, hoor”, vertelt Junior in De Morgen. “Ik weet wat ik kan en wat niet.”

Schoolse kennis

Junior volgde sinds zijn 12de thuisonderwijs. “Ik kan niet zo goed rekenen als mijn vrienden, maar ik ben er niet van overtuigd dat je al die schoolse kennis nodig hebt om iets van je leven te maken.”

“Nu, ik heb natuurlijk het geluk gehad dat ik in een familiebedrijf terechtkon. Had ik er alleen voor gestaan, dan was het vast een ander verhaal geweest”, aldus Junior.