Junior Planckaert bekent: “Ik ben de schuldige”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

De familie Planckaert schittert weer op de televisie. In ‘Château Planckaert’ bouwen ze een vervallen kasteel om tot een prachtige chambre d’hôte.

Wie de Planckaerts een beetje kent weet dat pater familias Eddy Planckaert en zijn familie niet terugdeinzen van een uitdaging. Het was echter niet Eddy die op het idee kwam het kasteel in kwestie op te knappen.

“Ik ben de schuldige”, geeft Junior Planckaert toe in Dag Allemaal. “Een jaar of vier geleden waren we op vakantie bij een goede vriendin in de Auvergne en zoals gewoonlijk ging mijn vader ook naar de immobiliënkantoren kijken. Hij is altijd op zoek naar vervallen panden waar we iets mee kunnen doen. Hij vond niet meteen iets, maar ik zei: ‘Wacht, ik zal ook een keer op het internet zoeken’.”

Zo stootte Junior op het kasteel in Lurcy-Lévy. “Ik zag staan: 50 hectaren, afgebrand kasteel met nog wat werk aan. Dat leek me een kolfje naar de hand van de Planckaerts. We zijn direct gaan kijken met de hele clan, en de sneeuwbal ging meteen aan het rollen.”