Eurovisiesongfestival Jongste kandidate van ‘Eurosong 2023’ gala dragot wordt nu al vergeleken met wereldster: ”Ik snap het wel”
WVDS

Als 17-jarige is gala dragot meteen de jongste kandidate in ‘Eurosong 2023’. Twee jaar geleden won ze ‘The Voice Kids’. En met haar deelname aan Eurosong wil ze haar muziek bekend maken bij een breder publiek. (Video-interview onderaan)

Haar eigenzinnig stemgeluid zal zeker indruk maken op de kijkers. Showbizz24 sprak met dit jonge talent over haar deelname aan ‘Eurosong 2023’.

Waarom doe je mee aan ‘Eurosong 2023’?

Het is een kans om mijn muziek te tonen aan een breder publiek. 

Jij hebt ‘The Voice Kids’ gewonnen in 2020. Gaat die ervaring jou helpen tijdens ‘Eurosong 2023’ en hopelijk later bij het eigenlijke Songfestival-traject?

Ik denk dat elke ervaring helpt en me vormt tot wie ik ben. Maar ik heb niet enkel ervaring opgedaan tijdens mijn deelname aan ‘The Voice Kids’ maar heb ook geleerd uit alle gebeurtenissen voor en na de show.

Online lijken veel Eurosong-fans jouw muziek wel te kunnen smaken. Je wordt vergeleken met Billie Eilish, je nummers hebben volgens sommige fans een ‘James Bond’-vibe. Wat vind je van al die reacties? 

Ik snap het wel, want mijn muziek klinkt best donker. De verwijzing naar James Bond hoor ik zelf niet in mijn nummers, maar ik begrijp wel dat mensen die indruk hebben omdat ze strijkers horen in mijn muziek en die kunnen wel zo’n vibe opwekken.

Waardoor denk je dat kijkers op jou zullen stemmen tijdens de liveshow van ‘Eurosong 2023’?

Ik hoop dat mensen op mij gaan stemmen omdat ik een emotie in hen kan opwekken en een boodschap kan overbrengen. Ik weet dat het cliché klinkt maar dat is uiteindelijk wat ik wil bereiken met muziek. Ik hoop dat mensen iets gaan voelen en het ‘cool’ gaan vinden.

Wat vind je van de andere kandidaten?

Het zijn allemaal écht leuke mensen, we hebben veel gelachen. Ik kende ze niet, maar ze zijn allemaal heel lief en we steunden elkaar. Ze leken we ook allemaal heel oprecht.

Hoe zou je je eigen muziekstijl omschrijven?

Ik weet niet zo goed hoe ik mijn stijl moet omschrijven omdat ik veel verschillende genres verwerk in mijn nummers. Laat me zeggen alternatieve pop. In mijn oren klinkt het als pop maar voor veel mensen is het te alternatief. We hoeven er niet echt een label op te plakken.

Weet je al hoe je act eruit zal zien?

Ik houd van heel simpele dingen zeker qua performance. Het moet sterk zijn met veel présence. Voor Eurosong weet ik al ongeveer hoe het er gaat uitzien, voor het eigenlijke Songfestival weet ik het nog niet. We gaan eerst zien hoe ver ik zal geraken. 

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.