Jeroen Meus ondervindt nadelen aan zijn bekendheid: “Vooral jammer voor zoontje Georges”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Jeroen Meus staat al 10 jaar achter de kookpotten in ‘Dagelijkse Kost’. Hoewel Jeroen zijn job enorm graag doet, kan hij niet om het onaangename heen.

“Ik ben niet graag beroemd”, geeft Jeroen Meus toe in Humo. “Dat klinkt misschien verwaand, maar het is echt zo. Ik heb er altijd naar gestreefd om een vakman te zijn, om mijn beroep goed te doen, en bekendheid is het ongezellige neveneffect.”

De afkeer van zijn bekendheid is zelfs zo groot dat hij sommige dingen expres niet meer doet, net omdat hij zichzelf geen publiek bezit wil voelen. “Dat is vooral jammer voor Georges, mijn zoontje. Ik ben eens met hem naar Planckendael geweest, en de enige aap die daar gefotografeerd werd, was ik.”

Ontstemdheid

“Ik vind dat ik de fijnste job ter wereld heb, en ze bezorgt me een groot comfort. Maar eerlijk, ik weet niet of ik er nog voor zou kiezen, gesteld dat ik opnieuw zou kunnen beginnen”, bekent hij. Het gaat hem dan niet enkel om mensen die hem nogal dwingend om een selfie komen vragen.  

“Er is blijkbaar ook een ongeschreven wet dat je deemoedig je mond moet houden zodra je een bekende kop hebt en een comfortabel leven leidt. Dan heb je niet meer recht om ontstemd te zijn over iets, of gewoon eens fors je gedacht te zeggen. Neen, dat mag niet, ‘want jij hebt alles, dus zwijg maar’.”