Château Planckaert Iluna Timmerman doet mama Stephanie Planckaert goed schrikken wanneer ze dit opbiecht
COS
Iluna Timmerman doet mama Stephanie Planckaert goed schrikken wanneer ze dit opbiecht
Foto: Eén

Iluna Timmerman, de oudste kleindochter van Eddy Planckaert, zit in het zesde middelbaar. Ze denkt al druk na over wat ze na het secundair onderwijs wil doen.

Stephanie Planckaert denkt soms al na over de dag dat Iluna Timmerman naar de universiteit vertrekt. "Dat is volgend jaar pas", merkt Iluna op in 'Château Planckaert'. Toch denkt ook zij al na over de toekomst. "Ik weet gewoon nog niet zo goed wat ik ga doen."

Iluna was er altijd zeker van dat ze geneeskunde wou doen. "Ik denk dat ik het niet meer wil doen", zegt ze aan haar mama. "Ik weet niet meer zeker of ik zo lang wil studeren voor een job. Ik denk dat je een beetje gelijk had, dat ik gewoon het moeilijkste zocht. Er zijn zoveel andere opties."

Wat die opties dan zijn? "Ik heb het je nog niet officieel gevraagd, maar met Marie hadden wij zo een beetje het plan dat we volgend jaar naar een school zouden gaan in Spanje of Italië, een muziekschool, voor een jaar", biecht Iluna op. Stephanie schrikt: "Een heel jaar?"

Spanje

Iluna zou zelfs popmuziek kunnen studeren. Maar waarom in het buitenland? "We zouden het liever in een ander land doen, om die taal de leren en een andere cultuur te leren kennen." Stephanie heeft er toch haar twijfels bij. "Twee meisjes alleen daar in Spanje?"

"Dat zou toch superleuk zijn. Tegelijkertijd leer ik een nieuwe taal en allemaal dingen van muziek", zegt Iluna. "Ja... Supercool", klinkt het twijfelachtig. Stephanie is het er met haar dochter wel over eens dat het een leuke ervaring zou zijn. "Maar we gaan het wel even moeten uitzoeken", aldus Stephanie.

Intussen lijkt Iluna wel weer van gedachten te zijn veranderd. Iluna volgt namelijk de voorbereidingscursus voor het ingangsexamen geneeskunde aan de universiteit van Namen. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.