Eurovisiesongfestival Gaat hun bekendheid sowieso hun kansen vergroten voor Eurosong? Zo denken Tom en Kato van ‘The Starlings’ er zelf over
WVDS

Binnenkort weten we wie van de zeven kandidaten als winnaar van Eurosong België zal mogen vertegenwoordigen in Liverpool op het Eurovisiesongfestival. Opvallend is dat Loredana en het muzikale duo Tom Dice en Kato Callebaut van ‘The Starlings’ de enige bekende artiesten zijn die deelnemen aan Eurosong. (video-interview onderaan)

Showbizz24 vroeg aan Tom en Kato of hun bekendheid een voordeel is in de wedstrijd of net niet.

Tom: Beiden kan, maar vooral in Paleis 12 gaan we ervan uit dat alle teller op nul worden gezet, want op het echte Songfestival gaat dat ook zo zijn, daar kent men ons ook niet. 

Wij vragen niet liever dan dat de kijkers ons hetzelfde behandelen als de andere artiesten van die avond en gewoon ons beoordelen op onze song en muziek die we zullen brengen. We hoeven geen favoriet of underdog te zijn, het publiek moet zelf kiezen wie ze naar het Songfestival willen laten gaan.

Wie van de zeven kandidaten is volgens jullie dé grootste concurrent voor ‘The Starlings’?

Kato: Iedereen denk ik. Iedereen doet iets anders dus het gaat van de smaakt van het publiek afhangen. Het zijn allemaal goede songs

Tom: Ik vind het moeilijk om het te beoordelen omdat we er zelf middenin zitten. Als je gewoon op televisie kijkt, heb je wat meer afstand. En wat Kato zegt klopt. Er is voor elk muziekgenre wel iets wat het publiek gaat aanspreken. Het gaat ervan afhangen hoe Vlaanderen zich voelt en welk lied ze willen sturen.

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.