Frank Deboosere heeft duidelijke boodschap voor VTM na vertrek bij VRT
COS
Frank Deboosere heeft duidelijke boodschap voor VTM na vertrek bij VRT
Foto: Photonews

Het was maandag een bijzondere dag op de VRT. Na 36 jaar weerpraatjes is Frank Deboosere met pensioen.

Frank Deboosere wordt pas in augustus 65 jaar, maar moet van de VRT nu al met pensioen. Hij heeft te veel overuren en verlofdagen opgebouwd. Het zal wennen worden om Frank het weer niet meer te zien en horen voorspellen. Ook voor de weerman zelf.

Frank denkt niet dat hij met pensioen gegaan zou zijn als het niet moest. "Misschien zou ik een beetje afgebouwd hebben, maar volledig stoppen? Nee", zegt hij in Humo. "Het wringt toch een beetje: als mensen nog willen werken, waarom zou je hen dan verplichten om te stoppen?"

Ook Michel Wuyts werd op zijn 65ste met pensioen gestuurd door de VRT. Intussen is hij als sportcommentator aan de slag voor VTM. Of de zender al naar Frank gebeld heeft? "Nee, maar misschien weten ze dat ik pas op 1 september vogelvrij ben", zegt hij.

"Ik weet dat er geruchten de ronde doen, maar ik denk er niet aan om naar de concurrentie over te stappen. Mijn hart ligt bij de VRT, ik ben een fervent voorstander van een sterke openbare omroep. En bovendien hou ik niet zo van commercie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.