First dates keert terug mét mondmaskers: "Soms verrast hoe persoon er zonder masker uitzag"

door: MRO
Afbeelding bron: Eén

Het populaire First dates-restaurant opent opnieuw de deuren op Eén. Vanaf maandag 23 november wagen vrijgezellen uit heel Vlaanderen weer hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een coronaproof en romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken. Geven vonken vuur of loopt het met een sisser af?

Nu we weer met z'n allen thuis moeten blijven en onze sociale contacten moeten beperken, brengt Eén met First dates een sprankeltje liefde en vriendschap naar de huiskamers.

Het First dates-restaurant opent op maandag 23 november de deuren. Vrijgezellen uit heel Vlaanderen konden zich inschrijven via de website van Eén. Bijna 7.500 singles gaven gehoor aan die oproep, zo'n 2.500 meer dan bij de eerste reeks.

De opnames van First dates vonden plaats in augustus, toen restaurants nog open mochten. Zowel de deelnemende singles, het restaurantpersoneel als de crewleden leefden de coronamaatregelen maximaal na. Zo droeg iedereen een mondmasker en maakten de vrijgezellen vooraf de afspraak om hun date op te nemen in hun bubbel van vijf.

Gastheer Patrick: “De mondmaskers gaven een bijzondere dimensie aan First dates. In het begin was het even wennen voor iedereen, maar na enkele minuten merkten we er niet veel meer van. De mondmaskers maakten het daten ook extra speciaal, omdat de singles hun masker pas mochten afzetten eenmaal ze op hun stoel zaten."

"Voor hen was dat heel spannend: net mysterieuze gasten die zich ontsluierden. Ik was zelf soms ook verrast na mijn gesprek met een single, om te zien hoe die persoon er zonder masker uitzag.”