Eurovisiesongfestival Eurosong-kandidate gala doet leuke onthulling over haar nummers: “Dat gaan de mensen nog horen”
WVDS

gala dragot is hard aan haar muziekcarrière aan het timmeren. Ze won in 2020 ‘The Voice Kids’ en waagt nu haar kans in ‘Eurosong 2023’. Ze mocht ook al optreden tijdens de nationale finale in Albanië waar haar vader een beken is in de muziekwereld daar. (video-interview onderaan)

Haar nummers voor Eurosong 2023 schreef gala al op haar vijftiende. Aan Showbizz24 vertelt ze hoe de selectie van haar nummers in z’n werk ging.

Heb je de twee nummers die je hebt ingezonden voor ‘Eurosong 2023’ speciaal voor de preselectie geschreven?

Nee, het zijn nummers die ik samen met mensen al geschreven had toen ik vijftien was. Het was nog niet het perfecte moment om ze uit te brengen dus hadden we ze even aan de kant geschoven. 

Toen kwam ‘Eurosong 2023’ en dan zijn we door mijn demo’s gegaan om uit te zoeken welke nummers Eurovision waardig zijn en zo hebben we deze twee geselecteerd.

We hebben specifiek deze twee liedjes gekozen omdat ik er veel emotie in kwijt kan en ze hebben beiden een koude, harde beat. Maar dat gaan de mensen nog horen, want dat zit nog niet in de snippets.

Wie gaat jouw grootste concurrent zijn in ‘Eurosong 2023’?

Als ik het statistisch bekijk, hebben Loredana en The Starlings al de grootste fanbase in Vlaanderen. Maar nu moeten we zien wat er emotioneel gaat gebeuren op het moment zelf. 

Ik weet nog niet goed wat er allemaal gaat gebeuren en het maakt in feite niet zoveel uit. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mee te doen. 

Zie je je volgers groeien nu je meedoet aan het Songfestival?

Ja dat zie ik wel gebeuren en dat zal ook voor alle artiesten zo zijn. Je toont je muziek aan een breder publiek dus sowieso verbreedt je fanbase.

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.