Eurovisiesongfestival Eurosong-kandidaat Gustaph is ervan overtuigd: “Daarom gaan mensen op mij stemmen”
WVDS

Gustaph heeft de wereld al rondgereisd en heeft op grote festivals gestaan met bands als ‘Hercules & Love’ en ‘Zap Mama’. Hij heeft zelfs ooit muziek mogen maken en schrijven voor een grote show van Chanel. Hij is nog niet heel bekend bij het brede publiek, maar daar gaat ‘Eurosong 2023’ gegarandeerd verandering in brengen.

Hoe was het contact binnen de groep van kandidaten?

Het is frappant dat er een heel hoge gunfactor is tussen de kandidaten. Ik vind persoonlijk dat er dit jaar een heel hoog niveau is bij deze groep van performers. De keuze zal helemaal afhangen van de smaak van de kijkers. 

Met dat gevoel in de groep hebben we ook veel gepraat met elkaar over andere onderwerpen. Je ziet veel gelijkenissen in elkaars carrières en het is leuk om die ervaringen te kunnen delen.

Sprong er voor jou iemand uit? 

Ik had een heel leuke klik met Ameerah. Haar had ik voordien nog nooit ontmoet en wij konden soms wel gesprekken hebben van een uur zonder dat we het besefte. 

Waarom gaan mensen voor jou kiezen op 14 januari tijdens de slotshow?

Ik denk dat ik een mooie universele boodschap heb. Voor de beide nummers is mijn boodschap: wees blij met wie je bent, welke geaardheid of persoonlijkheid je ook hebt. Vier ook de groep van mensen die je gebracht hebben waar je bent geraakt in het leven. 

En door mijn ervaring ga ik wel kunnen presteren op het podium en ik ben vocaal ook heel sterk. 

Hoe moet een act zijn op een Eurovisiesongfestival er volgens jou uitzien?

Moesten we daar een kant-en-klaar antwoord op hebben, zou iedereen die formule wel gebruiken. Voor mij gaat het erover om de essentie van een song te belichten en een heel goede performance neer te zetten.

Een act moet kloppen. Ik heb een heel dansbare song, dus op het podium heb ik zeker elementen nodig om die clubsound te versterken en te accentueren, dat kan ik al wel verklappen.

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.