Eurovisiesongfestival Eurosong-artieste Chérine loopt al weken op wolkjes: “Dikwijls zeggen mensen mij dat spontaan”
WVDS

Vanaf 9 januari gaan we de zeven kandidaten van Eurosong beter leren kennen. Chérine heeft al een aantal keer deelgenomen aan talentenwedstrijden, maar nu neemt ze als volwaardig artiest deel aan ‘Eurosong 2023’. Als klein meisje wilde ze al op het Songfestival podium staan. Die droom komt nu wel heel dichtbij. “Ik loop al weken op wolkjes”, vertelt ze aan onze redactie.

Waarom doe je mee aan Eurosong?

Sinds mijn zes jaar droom ik al van het Eurovisiesongfestival. Toen ik hoorde dat de VRT ‘Eurosong 2023’ zou organiseren, dacht ik: ‘Ik moet alles in de strijd gooien om erbij te zijn.’ Toen ik mijn nummers in stuurden had ik niet teveel verwachtingen. Maar ik ben erbij en daar ben ik heel gelukkig mee.

Jij zingt jouw twee nummers ‘ça m’ennuie pas’ en ‘mon étoile’ in het Frans, was dat een bewuste keuze?

Dat was een heel bewuste keuze. Ik ben drietalig opgevoed. In het Frans, Nederlands en Engels. Met mijn familie spreek ik altijd Frans maar liedjes schrijf ik in de drie talen. Als ik zelf een nummer zing, klopt dat voor mij het best in het Frans. Mijn hoofd denkt in het Engels en Nederlands en mijn hart zingt in het Frans.

Jij bent duidelijk een grote fan van het Songfestival, heb je een lievelingsnummer?

Ik heb er eigenlijk heel veel. Maar de laatste tien jaar is dat voor mij toch Euphoria van Loreen. 

Je hebt zelf meegeschreven aan je nummers, houd je er dan rekening mee dat het een song is voor het Eurovisiesongfestival?

Ik hoor vaak dat ik onbewust een Eurovisiesongfestival-toets in al mijn nummers steek. Dikwijls zeggen mensen spontaan dat mijn nummers goed zouden scoren op het Songfestival.

Waardoor gaan mensen voor jouw nummer stemmen, denk je?

Ik droom echt om naar het Eurovisiesongfestival te mogen gaan en zeker om België te mogen vertegenwoordigen. Ik ben ook heel trots om als Vlaming in het Frans te zingen. Ik draag zowel het Nederlands als het Frans een warm hart toe en misschien is het daarom wel dat mensen op mij gaan stemmen. 

Wie denk je dat jouw grootste concurrent is binnen de groep van kandidaten van ‘Eurosong 2023’?

Ik was zo onder de indruk van alle kandidaten en voelde me vereerd om tussen hen te mogen zitten. ‘The Starlings’ hebben al een grote community, dus daar kan ik moeilijk tegen op boksen maar ik denk dat de Eurovisiesongfestival-fans zich vooral op het nummer zullen focussen. Ik vind iedereen best sterk en een potentiële bedreiging.

Een ander heel belangrijk onderdeel van het geheel is je act. Kan je daarover al iets kwijt?

Welk nummer ik ook ga brengen, het gaat altijd een verrassing zijn. De kijkers zullen sowieso versteld staan. 

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.