Eurovisiesongfestival ‘Eurosong 2023’ kandidate gala dragot durft wel eens te provoceren
WVDS

Gala Aliaj oftewel gala dragot zoals haar artiestennaam luidt, wil maar al te graag een ticket winnen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dankzij ‘Eurosong 2023’ hoort heel Vlaanderen haar muziek en later misschien wel heel de wereld. (Video-interview onderaan)

De jonge zangeres vertelt ook aan onze reporter wat ze wil bereiken met haar nummers. “Ik hoop dat mensen op mij gaan stemmen omdat ik een emotie in hen kan opwekken en een boodschap kan overbrengen.”

“Ik weet dat het cliché klinkt maar dat is uiteindelijk wat ik wil bereiken met muziek. Ik hoop dat mensen iets gaan voelen en het ‘cool’ gaan vinden.”

Daarnaast wil de jongste kandidate aan ‘Eurosong 2023’ met haar muziek een verrassende en tegelijk mooie boodschap overbrengen. “Ik ben niet echt een rebel, maar ik heb wel een rebelse geest.” 

“Ik provoceer graag mensen in de zin dat ik hen wil aanzetten om kritisch te zijn en te durven na te denken over bepaalde zaken.”

“Ik denk dat we dat momenteel wel missen. We mogen niet meer kritisch zijn over dingen en een mening hebben is vaak gevaarlijk.” 

“In de teksten van mijn liedjes ga je die boodschap horen. Het gaat vaak over het feit dat je jezelf mag zijn en dat je moet durven kritisch te zijn.”

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.