Erg aangrijpend: Martine Tanghe zag grote wens nog in vervulling gaan vlak voor overlijden
COS
Erg aangrijpend: Martine Tanghe zag grote wens nog in vervulling gaan vlak voor overlijden
Foto: VRT

Zondag kregen we het droevige nieuws te horen dat Martine Tanghe was overleden. Het voormalige 'Het journaal'-anker werd 67 jaar.

In november 2020 kwam er een einde aan een tijdperk toen Martine Tanghe haar laatste journaal presenteerde op Eén (nu VRT 1). Martine was 42 jaar lang aan de slag geweest bij de VRT. De laatste jaren van haar carrière vocht ze opnieuw in stilte tegen kanker.

Twee maanden geleden sprak VRT-correspondent Björn Soenens voor het laatst met Martine. Enkele maanden eerder was bij hem longkanker vastgesteld. Hij liet Amerika even achter voor zijn behandeling in België.

Björn was op de hoogte van Martines kankerdiagnose. Alleen praatte ze er niet graag over. Ze wou liever gewoon door. "Had ze gekund, ze zou zelfs niemand hebben verteld dat ze ziek was, denk ik. Werken en voor de kleinkinderen zorgen. Dat is wat telde voor haar", vertelt Björn in Het Laatste Nieuws.

"Het is jammer dat ze niet langer heeft kunnen genieten van haar pensioen en haar kleinkinderen. Ze had er net nog eentje bijgekregen. Aan de telefoon, tijdens dat laatste gesprek, zei ze: 'Ik hoop dat ik dat nog meemaak.' Ik ben blij dat het gelukt is", aldus Björn Soenens.

Meer nieuws

Meer nieuws

.