Er moet Siska Schoeters dringend wat van het hart over VRT-collega Frank Deboosere
COS
Er moet Siska Schoeters dringend wat van het hart over VRT-collega Frank Deboosere
Foto: VRT - Jokko

Maandag moeten we afscheid nemen van Frank Deboosere. Enkele maanden vroeger dan verwacht moet de bekendste weerman van het land met pensioen.

Maandag zal Frank Deboosere zijn laatste weerpraatje opnemen bij de VRT. Frank zal door veel collega's erg gemist worden. Ook Siska Schoeters kende Frank goed. Zij werkt al twintig jaar voor de VRT. "Bij 'De Madammen' kwam hij ook elke dag om 11.25 uur een weerpraatje doen natuurlijk", zegt ze in 'De Ideale Wereld'. 

"Frank Deboosere, ik vond dat een heel aangename man. Er wordt gezegd dat sommige mensen die lang voor de VRT werken, dat die al eens wat kunnen zagen. Dat heb ik al gehoord. Maar bij Frank was dat nooit het geval."

"Altijd: 'Hey Siska, hoe is het met jou?' Heel bezorgd, die was altijd vrolijk, altijd heel correct, stipt. Ik vond dat een zeer aangename mens. Oprecht. Ik ben er niet mee aan het lachen. Ik vind dat een groot gemis voor de VRT", merkt ze op.

"Wat Frank ook kon - en er zijn er weinigen dat gegeven - in elke situatie kon die zich aanpassen of ook nog iets terugzeggen. Zet je die op MNM, Studio Brussel of Radio 1, die was mee in de vibe. Die kende de merken van de VRT heel goed."

"Wat heel straf is aan Frank Deboosere: ik denk dat er niemand is in Vlaanderen die kan zeggen: 'Ik kan die niet uitstaan.' Er zijn weinig mensen die op televisie komen van wie je dat kan zeggen, die niet polariseren. Iedereen heeft Frank Deboosere graag."

Meer nieuws

Meer nieuws

.