Er komt een docureeks over Salah Abdeslam: Makers doen opvallende ontdekking
PMN
Er komt een docureeks over Salah Abdeslam: Makers doen opvallende ontdekking
Foto: Photonews

Je had het misschien niet meteen verwacht, maar er komt een docureeks over terrorist Salah Adbeslam. De docureeks is afkomstig van tv-maker Eric Goens.

Het wordt een vierdelige documentaire op Eén. Salah Abdeslam is de enige terrorist die de aanslagen in Parijs overleefde. Hij was ook lange tijd op de vlucht en kon uiteindelijk in ons land aangehouden worden.

“We hebben ons toegang verschaft tot pakken documenten, maar vooral spraken we mensen die nooit eerder zijn geïnterviewd.”, legt Eric uit in Het Nieuwsblad.

"Een dicht familielid van Salah, een leraar die zich over hem ontfermde, een speurder die in de Vier­windenstraat (de straat in Molenbeek waar Abdeslam werd opgepakt, nvdr.) de opdracht had gekregen hem in zijn been te schieten als hij naar buiten kwam. Iedereen die iets over Abdeslam kan vertellen, zit erin”, aldus de tv-maker.

Hij deed meteen ook een opvallende ontdekking. ­“Iedereen kent zijn naam en gezicht, maar eigenlijk weten we niets over hem. Omdat hij zwijgt en weigert aan het ­onderzoek mee te werken? Dat klopt dus niet.” 

Meer nieuws

Meer nieuws

.