Eén start uniek programma met Tijs Vanneste: Hij krijgt een bijzondere opdracht

door: PMN
Tijs Vanneste
Afbeelding bron: Eén

Tijs Vanneste zien we binnenkort wekelijks op tv. Op donderdag 15 april start ‘De Kemping’. Een nieuw programma op Eén.


 

Juli 2020, ergens in De Kempen. Negen jongeren stappen een weide op. Zij gaan hier de komende twee maanden een camping bouwen en uitbaten. 

Het gaat om jongeren die moeilijk aan werk raken of dat werk moeilijk kunnen behouden. 

De oorzaken en persoonlijke verhalen zijn divers: schooluitval, gedragsstoornis, medische beperking, verslavingsproblematiek, migratie-achtergrond, armoede of bijzondere jeugdzorg.

Deze jongeren trotseren zeven zomerweken lang hittegolven, stortbuien en COVID-19.  Ze bouwen campingplaatsen, poetsen dagelijks douches en toiletten, organiseren bingo- en pétanquewedstrijden, moeten honderden kampeerders tevreden stellen. En ze moeten vooral leren om met elkaar samen te werken en individuele verantwoordelijkheid op te nemen.

Het tv-programma De Kemping brengt het verloop van de opbouw en het uitbaten van de camping in beeld, inclusief de talrijke activiteiten voor de bezoekers. Trajectbegeleider van dienst is tatoeëerder en muzikale duizendpoot Tijs Vanneste, ook bekend via zijn muzikale alter ego Van Echelpoel. 

Tijs gaf tien jaar les aan een school voor buitengewoon onderwijs en werkte als muziektherapeut met delinquenten. 

Hij is de ideale gids om deze negen jongeren tijdens de opnames van De Kemping te coachen, en om hen de broodnodige bagage en werkervaring aan te reiken om zich weerbaar op de arbeidsmarkt aan te bieden.