Dieter Coppens stelt plots orde op zaken na snoeiharde kritiek van William Boeva
COS
Dieter Coppens stelt plots orde op zaken na snoeiharde kritiek van William Boeva
Foto: Photonews

Dieter Coppens presenteerde afgelopen jaar een nieuw seizoen van 'Down The Road'. Met zijn reisgenoten trok de presentator richting Thailand.

Dieter Coppens was dit jaar al toe aan zijn vijfde seizoen van 'Down The Road'. Het programma kon weer op veel lof rekenen. Toch kwam er ook negatieve commentaar. Zo uitte William Boeva kritiek. "De VRT mag niet doen alsof dit inclusie is", klonk het bij de komiek.

Waar William volgens Dieter zeker gelijk had, is dat de wereld inclusiever moet worden. Niet enkel bij de VRT. "Maar 'Down The Road' heeft naar mijn mening wel degelijk bestaansrecht", zegt de programmamaker in Humo.

"Het is een stap in die richting: er wordt niet meer zomaar met een boogje om mensen met down heen gewandeld, zoals vroeger vaak het geval was. Oké, ze worden geen weerman, maar ze vinden wel elk met hun eigen talent hun weg."

Dieter wil ook wat duidelijk maken over de verstandhouding met William. "In tegenstelling tot wat hier en daar geschreven en gezegd is, hebben wij helemaal geen ruzie. Eigenlijk zijn wij bondgenoten in dit verhaal, daar ben ik van overtuigd", aldus Dieter Coppens.

Meer nieuws

Meer nieuws

.