Dieter Coppens maakt zich opvallende bedenking over programma met Niels Destadsbader
COS
Dieter Coppens maakt zich opvallende bedenking over programma met Niels Destadsbader
Foto: © Dominique De Muynck

Vanaf 20 oktober zien we elke donderdag om 20.40 uur op Eén het programma 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd'. Daarin gaan Dieter Coppens, Niels Destadsbader en zes andere bekende mannen uit de kleren voor het goede doel.

'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' volgt de acht mannen tijdens een dansopleiding. Die kent een opvallende apotheose wanneer ze in het Kursaal Oostende op 26 oktober uit de kleren gaan. De opbrengst van de show gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

De driedelige reeks wil met de uitdaging van de acht durvers vooral het taboe doorbreken rond mannenkankers, meer specifiek rond prostaat- en teelbalkanker. Want als zij uit de kleren durven gaan voor heel Vlaanderen, dan moet elke Vlaamse man toch eens over het thema durven praten met zijn huisarts?

"Het geslachtsorgaan van de man, er bestaan veel namen voor en er wordt onder mannen al eens graag over gepraat... als 'het spel' gezond is natuurlijk. Maar ook wanneer er daarbeneden iets schort, moeten we er als mannen over durven praten en zonder schroom naar de dokter stappen", vindt Dieter Coppens.

"Op tijd een juiste diagnose stellen kan namelijk een wereld van verschil maken. Dat heb ik al meerdere malen van dichtbij meegemaakt", zegt de presentator. "Vandaar… als we één leven redden met onze act, dan is voor mij de missie al geslaagd!"

Welke zes bekende gezichten naast Niels Destadsbader en Dieter Coppens ook uit de kleren gaan, komen we binnenkort te weten in 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd', vanaf 20 oktober elke donderdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.

https://www.instagram.com/tv/Cji0CW8DKuO/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.