Eurovisiesongfestival Deze bekende Vlaming mag punten voor België uitdelen op Eurovisiesongfestival: "Probleem is dat ik niet goed Engels kan"
COS
Deze bekende Vlaming mag punten voor België uitdelen op Eurovisiesongfestival: "Probleem is dat ik niet goed Engels kan"
Foto: VRT

Zaterdag is er de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Vanavond probeert Gustaph een plekje in die finale te bemachtigen. 

Zaterdag zit er al minstens één Vlaming in de finale van het Eurovisiesongfestival. Er werd natuurlijk iemand afgevaardigd om de punten van de Belgische jury mee te delen. Dat is niemand minder dan Bart Cannaerts.

"Nu zaterdag, omstreeks 23.23 uur, mag ik voor 180 miljoen kijkers de volgende woorden uitspreken: 'And the twelve points of the Belgian jury go to...'. Ik mag de punten geven voor Eurosong", zegt Bart op Radio2.

"Ik vond het heel cool dat ze mij vroegen", zegt hij. Of hij al weet wat hij gaat zeggen? "Ja, want ik heb dat een maand geleden al moeten laten weten aan de organisatie. Die willen exact weten wat je zegt."

Of hij iets humoristisch in z'n aankondiging zal stoppen? "Ik ga misschien een poging doen tot, maar dat zien we dan wel. Het probleem is, ik kan niet zo heel goed Engels, dus ik moet mij wel echt houden aan mijn tekstje en dat heel goed oefenen", lacht Bart.

Meer nieuws

Meer nieuws

.