Conner Rousseau verontwaardigd door opvallend besluit over 'F.C. De Kampioenen'
COS
Conner Rousseau verontwaardigd door opvallend besluit over 'F.C. De Kampioenen'
Foto: Photonews

Op Eén kunnen fans van 'F.C. De Kampioenen' weer terecht voor herhalingen van hun favoriete reeks. Opvallend is wel dat er een aantal afleveringen niet zullen worden uitgezonden.

VRT heeft besloten zestien afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' niet meer uit te zenden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat onder meer om afleveringen waarin wordt gelachen met zwarte mensen en homo's. Ook afleveringen waarin acteurs met een strafblad passeren, moesten eraan geloven.

Wie niet blij is met de beslissing van de VRT is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. "Ja, er zitten soms ongepaste opmerkingen in. Ja, er worden soms zaken gezegd die vandaag niet ok zijn, en toen ook niet...", schrijft Conner op Instagram Stories.

"Maar: wat doen we? Leggen we uit waarom bepaalde zaken gevoelig liggen? Of cancelen we zonder duiding? Ik ben geen fan van deze beslissing. Btw, volgens mij heeft iedereen alle afleveringen al gezien. Als men daar foute zaken gehoord heeft, worden die door het te cancelen al zeker niet rechtgezet."

Volgens Conner krijgen veel mensen het gevoel dat ze niets meer mogen zeggen. "We moeten opletten dat we dat gevoel niet voeden. Want dat werkt net contraproductief voor het doel dat we hebben: rekening houden met elkaar. Samenleving zien zoals ze echt is: divers."

Meer nieuws

Meer nieuws

.