Château Planckaert Christa Planckaert doet droevige uitspraak over mémé Clara: "Toen dit gebeurde, nam ik al afscheid"
COS
Christa Planckaert doet droevige uitspraak over mémé Clara: "Toen dit gebeurde, nam ik al afscheid"
Foto: Eén

Net voor de zomer moest de familie Planckaert droevig nieuws meedelen. Christa Planckaert en haar familie hadden afscheid moeten nemen van mémé Clara.

Mémé Clara overleed eind mei op 96-jarige leeftijd. Het verlies kwam heel hard aan bij Clara's dochter Christa Planckaert en de familie. Maar Christa en de Planckaerts merkten al een tijdje dat het niet goed ging met de mater familias. Haar gezondheid was de laatste tijd enorm achteruitgegaan.

Zo nam Christa in de maanden voor haar moeders overlijden eigenlijk al een beetje afscheid. "Toen ze veel dingen begon te vergeten - ze dacht soms dat ik haar zus was - nam ik al langzaamaan afscheid van mijn mama zoals ik haar vroeger kende", zegt Christa in Het Laatste Nieuws.

"Dat was heel moeilijk, maar ik ben blij dat ik alle momenten heb meegemaakt", zegt Christa over haar moeder, die bij Eddy en Christa inwoonde. "Toch denk ik soms: had ik nog meer kunnen doen? Maar de realiteit is dat dat niet zo is. Ik kan mezelf en de rest van de familie niets verwijten", aldus Christa Planckaert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.