Cath Luyten kruipt door het oog van de naald: "Een halfuur later en ik was er niet meer"
COS
Cath Luyten kruipt door het oog van de naald: "Een halfuur later en ik was er niet meer"
Foto: © vrt Lies Willaert

Cath Luyten werd vorig jaar mama van haar tweede kindje Jools. Met haar ex-partner Frank Raes heeft Cath ook al een zoon: Bill (14).

Voor de geboorte van Bill ging het op een bepaald moment helemaal mis voor Cath Luyten. Toen ze voor 'Vlaanderen Vakantieland' in Zwitserland was, kreeg ze te maken met een erg lage bloeddruk.

Ze wou er ter plekke niet over 'klagen', maar eens ze weer thuis was, zakte ze in elkaar. Frank Raes is toen met Cath naar de spoeddienst gereden. Daar kwam een schokkend verdict.

Cath had te maken gekregen met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, al zeven weken. "Door het vruchtje was mijn eileider gescheurd, waardoor ik wekenlang inwendig aan het bloeden was. En intussen bleef ik maar doorgaan", zegt Cath in Dag Allemaal.

"De dokter wond er geen doekjes om: 'Als je hier een halfuur later was aangekomen, was je er niet meer geweest', zei hij", herinnert Cath zich. "Ik heb toen enorm veel geluk gehad, maar tot mijn grote schande heb ik daar eigenlijk geen lessen uit getrokken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.