Bijzonder aangrijpend wat Jony Voners enkele weken voor zijn dood aan An Swartenbroeckx zei

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag is er de Kerstspecial van FC De Kampioenen. Het wordt een eerbetoon aan de overleden Johny Voners.


 

Johny speelde de rol van Xavier. Hij zal ook in de reeks sterven. “Eén van de eerste zinnen is: 'De eerste kerst zonder Xavier, dat gaat niet gemakkelijk zijn.' Dan komen fictie en realiteit een beetje samen, hé, want het is ook de eerste kerst zonder Johny”, licht An toe in Het Laatste Nieuws.

“Tijdens het schrijven voelde ik de melancholie en het verdriet al hangen. Dat mag, maar 'F.C. De Kampioenen', dat is natuurlijk ook humor. Het was een moeilijke afweging, maar we hebben gezegd: 'Oké, we mogen ook lachen met de dood, grapjes maken over mensen die er niet zijn. Ook al is dat een beetje zwarte humor, we doen dat gewoon!'"

"Johny is de eerste kampioen die overleden is"

An had een heel goede band met Johny. “In die dertig jaar zijn er personages weggegaan, maar Johny is de eerste kampioen die overleden is.” 

“Toen ik Johny als twintigjarig piepkuiken leerde kennen, zei ik tegen hem: 'Als 'De Kampioenen' nog een paar jaar doorgaan, dan worden jullie allemaal ouder en ik blijf de jongste, waardoor ik naar al jullie begrafenissen moet komen. Drie weken voor zijn overlijden zei hij: 'Je hebt gelijk gekregen.'"