Aster Nzeyimana heeft belangrijk advies: "Is complete onzin"
LHX
Aster Nzeyimana heeft belangrijk advies: "Is complete onzin"
Foto: Photonews

Aster Nzeyimana zette zijn eerste stapjes in de media als radio-dj bij MNM. Op dat moment studeerde hij nog rechten in Gent. 

In de podcast 'The Souidi Sessions' vertelt Aster Nzeyimana over hoe hij zijn studies combineerde met zijn radio-ambities. Hij heeft het onder meer over waarom hij besloot om rechten te volgen.

"Ik babbel graag, ik argumenteer graag, ik hou van taal en van geschiedenis. Dus ik was aan het zoeken welke richting die drie of vier argumenten allemaal samenbrengt. Ik kwam dan uit bij rechten."

Dat was echter niet de enige reden waarom hij voor die studie koos. "Ik dacht ook: ik moet een nuttig diploma hebben. Wat complete zever is", voegt hij er meteen aan toe. "Je moet vooral studeren wat je wil."

Hij heeft dan ook belangrijk advies voor iedereen die voor een dergelijk dilemma staat. "Volg je hart, je gaat sowieso een job vinden." 

Hijzelf overwoog ook om taal- en letterkunde of geschiedenis te gaan studeren, maar vreesde dat zijn jobmogelijkheden te beperkt zouden zijn. "Maar je hebt mensen bij Sporza, bijvoorbeeld, die geschiedenis hebben gestudeerd, dus met die diploma's kan je overal terechtkomen. Had ik dat toen maar geweten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.