Adriaan Van den Hoof reageert na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag
COS
Adriaan Van den Hoof reageert na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag
Foto: VRT

Deze week maakte de VRT bekend dat er binnenkort een nieuw gezicht in 'Switch' zit. Adriaan Van den Hoof moet plaatsmaken voor Fien Germijns.

De 'switch' van Adriaan Van den Hoof naar Fien Germijns werd vooral toegeschreven aan de verjonging van de VRT en past volgens de openbare omroep ook in het beleid om meer diversiteit op het scherm te brengen. Er zou nu toch meer aan de hand zijn.

Journalist Sven Van der Meulen en Het Laatste Nieuws meldden vrijdag dat verschillende vrouwen Adriaan hebben beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De VRT ontkent dat de vervanging bij 'Switch' met die beschuldigingen te maken heeft. En ook Adriaan zelf reageert.

"Ik ben inderdaad door de VRT op de hoogte gebracht van hun keuze om voor een nieuwe presentator te gaan. Maar ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat er iets anders zou spelen dan hun keuze voor vernieuwing", zegt Adriaan Van den Hoof in een reactie bij VRT NWS.

"Er zijn tegen mij nooit formele klachten ingediend bij de VRT, noch elders. Er loopt ook geen enkel gerechtelijk onderzoek, daar wil ik toch duidelijk over zijn. Bovendien is er afgesproken met de VRT om na de zomer opnieuw samen te zitten om nieuwe projecten te bekijken. Dat lijkt mij toch geen slecht teken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.