Acteurs uit ‘De Kampioenen’ reageren nu zelf ook op alle heisa: “Laat hier geen misverstand over zijn”
PMN
Acteurs uit ‘De Kampioenen’ reageren nu zelf ook op alle heisa: “Laat hier geen misverstand over zijn”
Foto: Eén

Er is de laatste dagen veel te doen over ‘FC De Kampioenen’. De VRT besliste om verschillende afleveringen te schrappen omdat ze ‘ongepast’ zijn.

Veel mensen reageren met verontwaardiging. Ze vinden dat dit wat ver gaat.

Nu hebben ook een tiental acteurs uit de reeks, waaronder Niels Destadsbader, Herman Verbruggen, Danni Heylen en Marijn Devalck gereageerd op de hele heisa. Ze doen dat in een open brief.

“We hebben gedurende 30 jaar met veel passie gestalte gegeven aan compleet fictieve personages in een sit-com”, citeert ‘Het Laatste Nieuws’ hen. 

“We entertainden een breed publiek dat dit genre apprecieert en het essentiële kenmerk van elke sit-com begrijpt: uitvergrote, archetypische personages die op voorspelbare manier reageren op een onvoorspelbare situatie.” 

“We hopen dan ook dat men op een serene manier kan kijken naar een comedyreeks die nooit de bedoeling heeft gehad om te stigmatiseren of te polariseren, alleen maar om te amuseren. Laat daar geen misverstand over bestaan.”

“Wij geloven dat constructieve duiding bij bepaalde afleveringen zou bijdragen tot een beter begrip en maatschappelijk bewustzijn bij de toeschouwers, een beetje zoals Disney dat ook bij bepaalde van haar filmklassiekers doet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.