Steven Van Gucht reageert op strenge coronamaatregel: “Mensen pikken dit niet”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Nog tot eind september is er die bubbel van vijf. Daarna zal het systeem herbekeken worden. Wat er in de plaats komt is nog niet duidelijk.

“Op termijn gaan we die bubbel van vijf zeker uitbreiden”, zegt Steven Van Gucht in ‘Gert Late Night’. “Dat is ook maar een heel kleine bubbel. Het was een tijdelijke beslissing naar aanleiding van stijgende cijfers.”

“Ik denk dat er veel mensen zijn die er tijdelijk over gaan, maar misschien de rest van de tijd er zich wel aanhouden. Het principe van de bubbel is een heel goed principe. Het zijn de mensen met wie we dicht contact hebben die besmet raken, familie of vrienden.”

“Hoe kleiner we die kring houden, hoe kleiner ook de kans op besmetting. Dat zal wel altijd zo blijven. Dat kwam zo ook uit de hemel neergedaald, nu is het met vijf. Dat was er plots. Zoiets pikken de mensen niet. Dat moet anders in de toekomst.”

“Op een bepaald moment moest je altijd een mondmasker dragen, dat was zinloos. Het viel ook samen met de hittegolf. Dat maakte het ook onaangenaam om dragen. Dat was wel heel warm tijdens de hitte.”