Steven Van Gucht maakt ons toch ongerust: “Niets belet dat er volgend jaar uitbraak komt van dit virus”
PMN

Momenteel zijn er nog steeds strenge coronamaatregelen van kracht. Het is mede aan professsor Steven Van Gucht om ervoor te zorgen dat de hele situatie onder controle blijft. Dat doet hij trouwens al een tijdje.

“We zijn daar al sinds januari mee bezig”, zegt Steven Van Gucht aan Ninofmedia. “We geven sindsdien al advies. Ik heb alle ervaring die ik de voorbije 20 jaar heb opgebouwd, nu kunnen gebruiken. Ik vind het niet meer dan logisch dat ik deze ten dienste stel van de bevolking.”

“We hadden wel gedacht dat er ooit eens een coronavirus zou uitbreken, maar we hadden niet gedacht dat dat het volgende virus zou zijn dat een pandemie ging veroorzaken.”

“We hadden eerder gedacht aan een griepvirus. Het is perfect mogelijk dat we volgend jaar een uitbraak krijgen van dat griepvirus of van een totaal onbekend virus. De kans is groot dat we dit binnen een tien jaar weer gaan meemaken.”

“Het coronavirus is dodelijker dan de Mexicaanse Griep, is ook een beetje agressiever. Maar het is ook nog vrij mild voor kinderen en jongeren. Misschien is het volgende virus gevaarlijker voor kinderen dan ouderen. Je kan je echt aan alles verwachten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.