Steven Van Gucht duidelijk: “Moeten eigenlijk heel streng ingrijpen, maar net grote versoepelingen gedaan”
PMN

De coronacijfers zijn al een tijdje terug in stijgende lijn. Het zou dus fijn zijn als ze terug beginnen dalen. Maar dan moet er wel ingegrepen worden, zo blijkt.

“Met 847 gevallen komen we in de buurt van de 873 gevallen die we vaststelden op 10 augustus”, citeert Het Nieuwsblad viroloog Steven Van Gucht. “We zien dat de cijfers nu in stijgende lijn zitten én er zelfs nog een kleine versnelling is in toename.”

De besmettingen zijn het hoogste bij de -20 jarigen. “We pleiten voor extra voorzichtigheid in die groep en zeker naar ouderen toe. Ga alleen naar oma en opa als je zelf gezond bent. Neem alle voorzorgen: was en ontsmet je handen, hou afstand en draag indien nodig een mondmasker.”

In juni waren het aantal besmettingen gedaald naar zo’n 80 per dag. Steven Van Gucht denkt dat we niet meer op dat niveau gaan geraken. “De ingrepen in augustus hebben geloond, maar naar die cijfers kunnen we niet terug krijgen zonder heel streng in te grijpen. En we hebben net grote versoepelingen doorgevoerd.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.