Prins Laurent heeft na gesprek met Marc Van Ranst bijzonder geschenk voor zijn kinderen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Prins Laurent heeft een gesprek gehad met viroloog Marc Van Ranst. Nadat gesprek heeft hij een zinvol cadeau gekocht voor zijn kinderen.

Prinses Louise (16) en de tweeling Aymeric en Nicolas (14) lopen school op een privéschool in Ukkel, schrijft Het Laatste Nieuws. Voor ieder van hen heeft prins Laurent een CO2-meter gekocht voor in de klas.

Alles samen kostte Laurent dit 130 euro. Hij ziet zijn investering als een daad van burgerzin. De prins deed dit na een gesprek met Marc Van Ranst.

Het was de prins zelf die de viroloog contacteerde. Hij vroeg aan Marc Van Ranst of die tips had om het schooljaar veilig te starten. De viroloog gaf als antwoord dat kinderen een mondmasker moeten dragen, regelmatig hun handen moeten wassen en er zou in elk klaslokaal een CO2-meter moeten zijn.

“Zo’n meter geeft een beeld van hoe gezond en ongezond de lucht is. Elke school zou er een moeten hebben, zo staat het ook in de richtlijnen van onderwijsminister Ben Weyts”, legt Marc Van Ranst uit. Als de ventilatie niet goed is blijven aerosooldruppeltjes langer in de klas hangen. Dit vergroot de kans op besmetting.