Marc Van Ranst ziet het niet in orde komen met het coronavirus in ons land: “Zo stevenen we af op een ramp”
PMN

De coronacijfers blijven maar stijgen. Experts zouden de Nationale Veiligheidsraad graag in spoed bij elkaar zien komen, maar zover komt het voorlopig niet.

Wie zich heel grote zorgen maakt is viroloog Marc Van Ranst. “Net op een moment in de epidemie dat moeilijke beslissingen zouden moeten genomen worden, zitten beleidsmakers muurvast in de “we-zijn-het-beu”-modus en “we-moeten-leren-leven-met-het-virus”-boodschap”, reageert hij op zijn Facebook.

“Een lawine aan open brieven noemden de coronamaatregelen onnodig, overbodig, en 'erger dan de kwaal'. In hun open brieven werden de experten afgemaakt.”

“Een paar weken geleden werden de virologen uit het adviesorgaan gezet, en vervangen door mensen die de maatregelen wel zouden versoepelen. Op dat moment kunnen de virologen enkel waarschuwen dat dit een gevaarlijke strategie is.”

“Het netto resultaat: het draagvlak voor de corona-maatregelen is welbewust weggeveegd. En dan doet de epidemie wat epidemieën meestal doen wanneer ze een kans krijgen: de epidemie explodeert en de curve gaat pijlsnel omhoog.”

"Een epidemie die exponentieel groeit;
+ een versoepelings-mindset bij beleidsmakers, adviesorgaan en bevolking;
+ politici die afgeleid zijn door een regeringsvorming in slow motion;
= een recept voor een ramp.
Hoog tijd voor actie, verdorie!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.