Sinéad O'Connor overleden op 56-jarige leeftijd, anderhalf jaar na zwaar verlies
COS
Sinéad O'Connor overleden op 56-jarige leeftijd, anderhalf jaar na zwaar verlies
Foto: Photonews

De Ierse singer-songwriter Sinéad O'Connor is overleden. De zangeres werd amper 56 jaar oud. Haar doodsoorzaak blijft voorlopig onbekend

De meeste mensen zullen Sinéad O'Connor kennen van haar monsterhit 'Nothing Compares 2 U'. Het was haar familie die het trieste nieuws woensdagavond bekendemaakte aan The Irish Times.

"Het is met grote spijt en verdriet dat we het overlijden van onze geliefde Sinéas melden. Haar familie en vrienden zijn diep geraakt en vragen in deze moeilijke tijd om privacy", citeert TMZ het statement.

Sinéad heeft geen makkelijk leven gehad met onder meer mentale gezondheidsproblemen. De mokerslag kwam er anderhalf jaar geleden. Sinéads zoon Shane pleegde in januari van 2022 op 17-jarige leeftijd zelfmoord. 

Anderhalve week geleden stond Sinéad op Twitter stil bij het overleden van haar zoon. "Ik leef sinds zijn dood als een ondood nachtwezen... Hij was de liefde van mijn leven, de lamp van mijn ziel."

"We waren één ziel in twee helften. Hij was de enige persoon die ooit onvoorwaardelijk van me hield. Ik ben verloren zonder hem", aldus Sinéad O'Connor op 17 juli.

Eerder deze maand vertelde Sinéad na 23 jaar opnieuw in Londen te wonen. "Heel blij om thuis te zijn. Ik werk binnenkort mijn album af dat begin volgend jaar uitkomt. Zal hopelijk door Australië en Nieuw-Zeeland touren tegen eind 2024. Europa, VS en andere gebieden begin 2025."

Meer nieuws

Meer nieuws

.