Mayyas verbluffen Simon Cowell en andere 'America's Got Talent': "Beste dansact ooit"
COS

'America's Got Talent' mocht dit seizoen opnieuw heel wat steengoede acts ontvangen. Mayyas is daar ongetwijfeld eentje van.

Mayyas is een dansgroep uit Libanon onder leiding van choreograaf Nadim Cherfan, bestaande uit uitsluitend Arabische vrouwen. Als danseressen worden ze in hun regio niet naar waarde geschat. Daar willen ze in 'America's Got Talent' verandering in brengen.

Nightbirde diende als hun inspiratie voor hun deelname. Jane nam vorig jaar deel aan het programma, maar moest afhaken toen ze te ziek werd. In februari overleed ze na een jarenlange strijd tegen kanker. "We kunnen niet wachten tot het leven niet meer moeilijk is voor je beslist gelukkig te zijn", klonk haar motto.

Deelnemen aan 'America's Got Talent' zien de danseressen van Mayyas als hun "enige kans om de wereld te laten zien welke kunst Arabische vrouwen kunnen creëren". Met hun arm- en handbewegingen is hun act bijzonder hypnotiserend.

"Er zijn geen woorden om te beschrijven wat we hier gevoeld hebben. Het was de mooiste creatiefste dans die we ooit gezien hebben", vond Sofia Vergara. "Het was de beste dansact die we ooit gezien hebben. We zijn vereerd jullie hier te mogen ontvangen", klonk het bij Simon Cowell. De groep kreeg de Golden Buzzer van Sofia.

Meer nieuws

Meer nieuws

.