Madonna blikt met pijn in het hart terug: “Mogen de strijd niet opgeven”

door: COS
Madonna
Afbeelding bron: Denis Makarenko / Shutterstock.com

Madonna deelde onlangs zeldzame beelden van haar gezin op Instagram. Ze stond daarnaast ook stil bij een belangrijke zaak.

Op Wereldaidsdag deelde Madonna beelden van een speech die ze in 1991 gaf op een Amfar-bijeenkomst. Die gaf ze om hulde te brengen aan de vrienden die ze verloren was en aan de miljoenen mensen die nog steeds sterven omwille van aids.

“Dat was vlak nadat ik ervan beschuldigd werd hiv-positief te zijn omdat ik een uitgesproken en meedogenloze activist was voor de aids-epidemie die een groot deel van de wereldbevolking leek te hebben weggevaagd”, herinnert de zangeres zich.

Nieuwe pandemie

“Na bijna een decennium van onderzoek werden belangrijke medicijnen goedgekeurd en beschikbaar. Eindelijk was hiv-positief zijn geen doodsvonnis meer”, schrijft ze. Nu we midden in een nieuwe wereldwijde pandemie zitten, leek het haar des te passend terug te blikken.

Eindigen doet Madonna met enkele wijze woorden, die niemand mag vergeten: “Laat dit een herinnering zijn dat we de strijd niet mogen opgeven”, aldus de zangeres.