Linda De Mol doet opvallende oproep aan slachtoffers van 'The Voice'-schandaal: "Zou het fijn vinden"

door: LHX

Eerder deze week raakte bekend dat Linda De Mol al een tijdje op de hoogte was van seksueel misbruik bij 'The Voice of Holland'. Voor haar tijdschrift LINDA werden vorig jaar twee slachtoffers van Ali B geïnterviewd, maar de getuigenissen werden uiteindelijk toch niet gepubliceerd.

Toen het nieuws net bekend werd, liet Linda De Mol weten dat ze in LINDA ten gepasten tijde haar verhaal zou doen. Dat plan heeft ze nu van tafel geveegd. Naar eigen zeggen is ze het beu dat "zogenaamde experts" haar uitspraken "smullend en hijgend verdraaien en uit hun verband rukken."

Daarom heeft ze besloten om toch geen interview meer te geven. In plaats daarvan trekt ze zich samen met haar kinderen terug. Zo wil ze in alle rust de scheiding van Jeroen Rietbergen, die óók beschuldigd is van seksueel misbruik, verwerken.

Wél heeft ze nog een boodschap aan de slachtoffers van het misbruik: ze ze roept hen op om contact met haar op te nemen. "Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet", klinkt het.