'K2 zoekt K3'-jurylid Samantha Steenwijk slaat mea culpa na massale kritiek
COS
'K2 zoekt K3'-jurylid Samantha Steenwijk slaat mea culpa na massale kritiek
Foto: VTM

Het nieuws over grensoverschrijdend gedrag in 'The Voice of Holland' heeft veel reacties uitgelokt. Ook zangeres en 'K2 zoekt K3'-jurylid Samantha Steenwijk sprak zich uit over het misbruik.

Samantha Steenwijk was zaterdag te gast bij RTL Boulevard. Daar zei ze zangeres dat ze Jeroen Rietbergen, de bandleider die na de beschuldigingen tegen hem opstapte bij 'The Voice of Holland', een "topper en een retegoede muzikant" vindt.

Haar uitspraak stootte op erg veel kritiek. Samantha heeft nu een statement gedeeld op Instagram Stories. "Naar aanleiding van mijn aanwezigheid bij RTL Boulevard afgelopen zaterdag over 'The Voice of Holland' het volgende: het spijt mij als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen."

Onderste steen

"Wat ik bedoelde is dat ik zelf niet op een verkeerde of vervelende manier ben benaderd en dat ik ook niet weet of wist welke ervaringen andere kandidaten en/of medewerkers hebben gehad rondom enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik", vervolgt ze haar bericht.

"Nogmaals: het spijt mij echt als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen. Ik vind het ontzettend verdrietig voor alle slachtoffers die hierbij betrokken zijn. Daarnaast hoop ik oprecht dat het onderzoek meer duidelijkheid gaat geven en dat de onderste steen bovenkomt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.