Jennifer Aniston zwaar onder vuur: “Erg beledigend en ongevoelig!”
COS
Jennifer Aniston zwaar onder vuur: “Erg beledigend en ongevoelig!”
Foto: Instagram @jenniferaniston

Jennifer Aniston zit nog maar iets langer dan een jaar op Instagram. Afgelopen weekend kwam ze onder vuur te liggen na het plaatsen van een foto.

Gert Verhulst en Hans Bourlon, stichters van Studio 100, en hun financiële medeaandeelhouder willen een deel van hun aandelen verkopen. Dat schrijft de krant De Standaard. Verhulst en Bourlon bezitten elk 33,6 procent van de aandelen. Fortis Private Equity heeft een belang van 32,5 procent.

Ze willen in totaal samen maximaal 25 procent van de aandelen van Studio 100 verkopen. Studio 100 zoekt kandidaat-investeerders zowel bij binnenlandse als buitenlandse bedrijven, mediaconglomeraten, investeringsfondsen à la Waterland maar ook vermogende Belgen zoals pakweg een Marc Coucke. De zoektocht is nog maar net gestart.

Tegen Kerstmis moeten de niet-bindende biedingen binnen zijn. “We zijn ook benieuwd naar hoe investeerders onze waarde inschatten”, reageert Hans Bourlon op de vraag hoeveel de verkoop moet opbrengen.

50 miljoen

Op basis van de bruto­bedrijfswinst die Studio 100 haalt en rekening houdend met de schulden, zijn de aandelen mogelijk tot 600 miljoen euro waard. Als een kwart verkocht wordt, hebben de drie partijen 150 miljoen onder elkaar te verdelen, of zo’n 50 miljoen voor elk.

Bourlon benadrukt dat zowel hij als Gert Verhulst als het financieel fonds van BNP Paribas Fortis aan boord blijft. “Gert en ik blijven ook de leiding nemen in de groep. We hebben stevige groeiplannen voor de komende jaren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.