Harry Styles krijgt heel wat kritiek te verduren: “Breng mannelijke mannen terug!”
COS
Harry Styles krijgt heel wat kritiek te verduren: “Breng mannelijke mannen terug!”
Foto: Instagram @harrystyles

Voor het eerst staat een man in z’n eentje op de cover van Vogue. Harry Styles kreeg die eer.

“Vandaag ontdekt dat Instagram mijn profiel onvindbaar heeft gemaakt”, schrijft Jitske Van de Veire op haar pagina. “Ik pas niet meer in de ‘community richtlijnen’ door hetgeen ik post. Als je jezelf bloot geeft, taboes wil doorbreken, onderwerpen bespreekbaar wil maken en aandacht wil vestigen op de gigantische onzekerheid hier op dit platform, pas je er niet meer in.”

De oorzaak van dit alles is een foto die door Instagram al twee keer werd verwijderd, wegens te naakt en ‘seksuele handelingen’, staat er te lezen op het beeld. Op de foto zit Jitske halfnaakt op een stoel. Met de tekst erop mag de foto wél blijven staan, maar Instagram maakte haar profiel onvindbaar. Wie haar naam intikt, vindt haar profiel enkel terug wanneer ze de volledige naam zonder spaties ingeven.

"Ik vind het gewoon ongelooflijk dat het gebeurt. Dat je gebannen wordt. Ik weet het, het is máár Instagram, maar ik vind het absurd en eng dat er zo’n onuitgesproken controle heerst op wat gezien wordt en wat niet", reageert Jitske.

Meer nieuws

Meer nieuws

.