Gordon doet opvallende uitspraak over verslaving: “Leef eigenlijk al vier jaar in corona”

door: COS
Afbeelding bron: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Gordon had het de afgelopen jaren moeilijk om zijn verslaving onder controle te krijgen. Wanneer dat eindelijk lukt, krijgt hij het coronavirus en werd hij brutaal overvallen.

“Bij mij is het niet de substantie geweest waar ik verslaafd aan was. Bij mij was het meer mijn gedrag. Ik kon niet meer naar een feestje gaan zonder dat ik moest gebruiken”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Ik deed het ook vooral ook in mijn eentje. Dat was heel triest.”

Elke dag nog wordt hij geconfronteerd met een stemmetje in zijn hoofd dat snakt naar drank en drugs. “Maar je leert ermee omgaan. Ik ben 52, ik ben een volwassen man. Ik weet wat goed en slecht is en daar houd ik me aan vast.”

Isolement

Gordon stipt ook aan hoe eenzaam zo’n leven is. “Ik leef eigenlijk al een viertal jaar in corona, omdat je door je verslaving eigenlijk jezelf isoleert”, legt Gordon uit.

“Je gaat nergens meer heen, omdat je thuis alles kan pakken wat je wil en je niet geconfronteerd wil worden met mensen die je filmen of je in een bepaalde toestand aantreffen. Daar heb je helemaal geen zin in. Dus daar raak je van in een isolement.”