Bron dichtbij Marco Borsato en Leontine heeft heel groot nieuws: “Dit is er aan het gebeuren”
PMN

Bijna een jaar geleden kwam er een einde aan het huwelijk tussen Marco Borsato en Leontine. Voor de zanger was het een serieuze klap. Die klap is hij bijna een jaar later nog steeds niet te boven.

De bourgondische porties boter en zout die Jeroen Meus gebruikt in 'Dagelijkse Kost' zijn al jaren voer voor discussie. Maar volgens Charlotte De Backer, die aan de universiteit van Antwerpen onderzoekt hoe media ons eetpatroon beïnvloeden, blijkt dat goed mee te vallen.

“Die urban legend is gebaseerd op een studie die een van onze masterstudenten ooit maakte”, vertelde ze in ‘De wereld vandaag’. “Meus gebruikt boter en zout, maar dat doet elke chef die lekker eten wil klaarmaken. Wanneer we verschillende kookprogramma’s met elkaar vergelijken, zien we dat eigenlijk veel recepten slecht scoren op vlak van gezondheid.”

Meus mag dan niet meer boter en zout gebruiken dan anders chefs, dat wil niet zeggen dat zijn royale porties daarom gezond zijn. Boter valt in de categorie verzadigde vetten en volgens voedingsepidemioloog Patrick Mullie zijn die altijd slecht nieuws: “alle verzadigde vetten, ook palm- en kokosolie, zijn ongezond doordat ze zorgen dat de cholesterol in het bloed blijft hangen”, vertelde hij eerder.

Ook zout eten we met z’n allen nog steeds te veel. De gemiddelde zoutconsumptie in België bedraagt 9,5 gram per dag. De Hoge Gezondheidsraad beveelt aan de zoutinname te beperken tot minder dan 5 gram per dag. Een teveel eraan wordt immers onder andere gelinkt aan diabetes, hartziekten, een te hoge bloeddruk en overgewicht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.