Gordon maakt zich ernstig zorgen: “Ik houd mijn hart vast”
ASX
Gordon maakt zich ernstig zorgen: “Ik houd mijn hart vast”
Foto: Play4

Het laatste woord over de rechtszaak rond Ali B is nog niet gezegd. Létterlijk. Op 12 juli volgt immers de uitspraak in de zaak rond de Nederlandse rapper, die onder meer verkrachting ten laste gelegd wordt. Collega-zanger Gordon springt in de bres voor Ali B.

In een opvallende Instagram-post neemt de Nederlandse presentator het op voor de rapper. Gordon vraagt zich af of Ali B ondertussen niet genoeg gestraft is. Het Nederlandse Openbaar Ministerie vordert een celstraf van drie jaar. Een brug te ver voor Gordon.

“Moet je een man opsluiten die zo bekend is of is een enkelband met huisarrest niet een betere keuze zodat hij zijn kinderen kan blijven”, vraagt Gordon zich af. “Wat is de meerwaarde om iemand met een duidelijke gedragsstoornis op te sluiten?”, gaat het verder.

Ook vraagt Gordon zich af of Ali B überhaupt wel een eerlijk proces gekregen heeft. “Je wordt publiekelijk terechtgesteld. Waren de afgelopen 2,5 jaar al niet een straf? Zijn naam is vernietigd, carrière om zeep en een publiekelijke pispaal met alle drek die de kwijlende media al over je hebben uitgestort”, klinkt het fel.

Gordon heeft het ook over een trieste dag voor de Nederlandse showbizz. Ook maakt de zanger zich al zorgen voor het nakende proces rond Marco Borsato. “Ik houd mijn hard al vast voor die zitting. De showbizz heeft zijn donkerste kant laten zien en het stralen van menig ster zal wat doffer zijn na vandaag”, besluit Gordon.

Meer nieuws

Meer nieuws

.