Deze straf riskeert rapper Ali B: uitspraak op 12 juli
ASX
Deze straf riskeert rapper Ali B: uitspraak op 12 juli
Foto: Instagram @alibspec

Nederland is in de ban van de rechtszaak rond Ali B. De Nederlandse rapper staat terecht voor vier zedenfeiten met drie verschillende vrouwen. Eén van hen is een ex-kandidate van de talentenjacht ‘The Voice of Holland’.

De rechtszaak nam drie dagen in beslag, één dag langer dan voorzien. De Nederlandse artiest wordt onder meer beschuldigd van verkrachting. De zanger kreeg gisteren het laatste woord tijdens de zitting en richtte zich emotioneel tot de rechter.

“U bent mijn laatste hoop in rechtvaardigheid en objectiviteit. Ik ga bidden voor die vrouwen, mijn deuren staan open. Ik ga kapot van huilen op dit moment”, klonk het in tranen.

Na afloop van de zitting stond de rapper de aanwezige pers slechts heel kort te woord. “Ik wil graag leren door met vrouwen in gesprek te gaan, maar ook dit kan weer tegen mij gebruikt worden. Ik ga gewoon even stoppen met praten. Ik wil nu gewoon naar mijn kinderen.”

De straf die Ali B boven het hoofd hangt is alvast niet mals. Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van drie jaar. Of het effectief zo’n vaart zal lopen, weten we op vrijdag 12 juli, de dag waarop uitspraak gedaan wordt over deze zaak.

Meer nieuws

Meer nieuws

.