Hartverscheurend voor Metejoor: "Hij heeft zich van het leven ontnomen"
COS
Hartverscheurend voor Metejoor: "Hij heeft zich van het leven ontnomen"
Foto: VTM

Met 'Joris' heeft Metejoor zijn twee album uit. Het is een heel persoonlijk plaat geworden. Dat bewijzen nummers als 'Eigen Schuld' en 'Stapelbed'.

Niet 'Metejoor' maar Joris Van Rossem, de persoon achter de artiest, laat op 'Joris' in zijn hart kijken. Het nummer 'Stapelbed' gaat over Tim. "“Een goede maat van vroeger die zich zeven jaar geleden van het leven ontnam", vertelt Metejoor in Het Laatste Nieuws.

Joris herinnert zich Tim als een goede maat en groot liefhebber van het Nederlandstalige lied. "Wanneer we met de vrienden op weekend gingen, sliep Tim boven mij in het stapelbed. Maar bij ons volgende weekend bleef die plaats leeg. Omdat niemand er wilde slapen", vertelt Joris.

"Tim was graag gezien. En daarom hebben we er ook geen triestig nummer van gemaakt. Maar toen ik destijds voor zijn kist stond, heb ik gefluisterd: 'Ooit speel ik voor jou een nummer in het Sportpaleis.' Ik had toen net mijn eerste nummer uit en had geen flauw idee waar mijn carrière heen zou gaan."

Nu loop ik daar opnieuw rondjes en realiseer ik me dat die - toen op niets gebaseerde belofte - realiteit gaat worden.

In Vosselaar ging Joris vroeger vaak lopen op een looppiste. Hij herinnert zich nog dat hij daar destijds huilde om Tim. "In mezelf zei ik dat ik ooit over hem zou zingen in het Sportpaleis. Nu loop ik daar opnieuw rondjes en realiseer ik me dat die - toen op niets gebaseerde belofte - realiteit gaat worden." Op 3 en 4 november staat Metejoor namelijk in het Sportpaleis.

'Stapelbed' zal ongetwijfeld een emotioneel moment worden in het Sportpaleis. Joris' vrienden zullen er zijn, maar ook de ouders van Tim. "Dat lied gaat sowieso een momentje worden. En ik hoop het natuurlijk goed te brengen. Maar als dat niet lukt, is het ook maar zo", aldus Metejoor.

Meer nieuws

Meer nieuws

.