Zo ontroerend wat Hugo Sigal over Nicole vertelt na haar overlijden: "Het klinkt misschien gek"
COS
Zo ontroerend wat Hugo Sigal over Nicole vertelt na haar overlijden: "Het klinkt misschien gek"
Foto: Photonews

Hugo Sigal pikte de draad de afgelopen maanden weer op. In november moest hij plots afscheid nemen van zijn echtgenote Nicole Josy. Ze overleed op 76-jarige leeftijd.

Hugo Sigal heeft er altijd van genoten om samen met zijn 'Colleke' het podium te delen. Deze week lanceerde Hugo zijn eerste solosingle 'Het Leven'. Hugo mocht het nummer al brengen bij 'Tien Om Te Zien'. 'Het Leven' bereikte meteen de eerste plaats in iTunes.

"Die pijn en dat verdriet, het gaat nog lang duren voor dat geplaatst is. Maar daarna, als het nummer openbloeit, dan is het dat positivisme dat wij allebei hadden. Dat wilden we in die single steken. En ik denk dat we daarin geslaagd zijn", zegt Hugo bij Radio2.

"Het leven gaat verder en we moeten van dat leven nog iets moois kunnen maken. En dat ga ik ook proberen, met de hulp van ons Col. Ik weet dat ze mij helpt. Op een of andere manier helpt ze mij."

"Dat wil ik meegeven aan de mensen: blijf ondanks het verdriet en de pijn positief. Denk eraan dat het leven verdergaat en dat we er zoveel als we kunnen moeten uithalen."

Ik kan al beloven dat er een paar heel mooie dingen opstaan.

Bij de opnames van de single stond Hugo voor het eerst alleen in de studio. "Dat was heel moeilijk. Ik heb een paar keer een crash gehad als ik aan het zingen was. Het klinkt misschien gek, maar Nicole heeft mij gestuwd, heeft mij daardoor geduwd."

"Ik heb haar altijd bij mij, de ketting is altijd bij mij. Zij heeft mij die duw gegeven en ik weet dat ze heel fier zal zijn op mij", zegt Hugo. "Het was moeilijk met de opnames, maar het is allemaal fijn verlopen. En ik ben heel blij met het eindresultaat."

Hugo tekende een platencontract bij CNR, waar hij "ontzettend dankbaar" voor is. Het heeft Hugo erg geraakt dat het platenlabel niet alleen een single zag zitten, maar meteen een hele CD. "Daar zijn we nu mee bezig, maar dat is echt nog toekomstmuziek. Maar ik kan al beloven dat er een paar heel mooie dingen opstaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.