Zien we Margriet Hermans binnenkort in 'Eurosong'? 'Zomerhit'-winnares geeft opvallend antwoord
COS
Zien we Margriet Hermans binnenkort in 'Eurosong'? 'Zomerhit'-winnares geeft opvallend antwoord
Foto: Play4

Tijdens 'Zomerhit' kwam Peter Van de Veire met een verrassing. De VRT brengt 'Eurosong', de Vlaamse preselectie voor het 'Eurovisiesongfestival', terug.

Margriet Hermans was niet alleen blij dat ze de 'Zomerhit'-trofee won, ook het nieuws over 'Eurosong' stemde haar bijzonder gelukkig. "Eindelijk", zegt Margriet bij MNM. "Ik probeer dat al jaren aan de VRT wijs te maken: ''The Voice en zo, dat is allemaal heel leuk, maar neem nu eens zelf initiatief.'"

De VRT organiseerde 'Eurosong' jarenlang, maar in 2016 werd met Laura Tesoro de laatste inzending via het programma gekozen. "Ze hebben dat jaren goed gedaan. Ik weet dat ook: het is moeilijk om goede kandidaten te vinden. Heel veel mensen voelen zich geroepen, maar niet iedereen is uitverkoren."

Of Margriet zelf zou willen deelnemen? "Als ik zou meedoen, zou ik het in duetvorm doen met ons Celien. Dat zou toch uniek zijn, hè? Moeder en dochter die meedoen aan een 'Eurovisiesongfestival', of gewoon hier in Vlaanderen, laat ons niet te ambitieus zijn."

Toch merkt ze op: "Het moet een zoektocht zijn naar nieuw en goed talent. Het moet gewoon een steengoed nummer zijn. Het moet goed in elkaar zitten. Het geheel van het plaatje moet passen. Het is een heel moeilijke opdracht voor de VRT, maar ik vind het zo fijn dat ze het gaan doen."

https://twitter.com/VRT/status/1561729744839884801

Meer nieuws

Meer nieuws

.