Interview Youston brengt nieuwe single ‘Tornado’ uit: “Dit gebeurt niet vaak in Vlaanderen”
WVDS

Youston alias Kenny Philippaars deed vijf jaar geleden een carrièreswitch. Na bijna tien jaar deel uit te maken van de bekende boysband ‘Get Ready’, ging hij verder als soloartiest. En nu heeft hij een nieuwe single uit, ‘Tornado’. Showbizz24 vroeg hem hoe het nummer is ontstaan.

“Ik heb de melodie van het nummer ooit gehoord en ik dacht meteen: leuk, klinkt heel zomers”, zegt Youston. “Er zit zowat een oosterse invloed in en dat wordt niet vaak gebruikt, zeker niet in Vlaamse muziek.”

“De titel ‘Tornado’ zat al in mijn hoofd en dan heeft Sabien Tiels er een tekst op geschreven”, legt hij uit. “Het is een liefdesnummer over iemand die als een tornado in mijn hoofd zit, om het lied een beetje samen te vatten.”

De bijhorende videoclip is oosters getint. De clip zit vol met danseressen die hem proberen te verleiden. “Naast het zingen heb ik een groep stardancers die artiesten in Vlaanderen begeleidt."

"Dat gaat van kleinere, lokale evenementen tot het Sportpaleis”, legt Youston uit. “Ik probeer bij optredens ook altijd twee dansers mee te nemen. Het is een beetje een ludieke videoclip”, gaat hij verder. “Ik vind het wel leuk dat er een verhaaltje in zit en dat het op een grappige manier verteld wordt.” 

De videoclip van Youston kan je hier bekijken.

Het interview kan je beluisteren in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.