Willy Sommers zet misverstand recht over Remco Evenepoel: 'Zo is hij écht'
LHX
Willy Sommers zet misverstand recht over Remco Evenepoel: 'Zo is hij écht'
Foto: Gwenny Eeckels

Voor de wielerfanaten is het eindelijk zover: de Tour de France begint in Bilbao. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor 'Vive le vélo'.

Eén van de tafelgasten in 'Vive le vélo' dit jaar is Willy Sommers. Eigenlijk hadden de makers van het programma hem al een paar jaar gevraagd om langs te komen, maar dit is de eerste keer dat hij tijd heeft.

Vroeger was Willy grote fan van Roger De Vlaeminck, maar tegenwoordig heeft hij vooral bewondering voor Remco Evenepoel, vertelt hij aan Humo. De twee wonen erg dicht bij elkaar: Willy in Lennik en Remco in Schepdaal.

Willy ziet Remco dan ook af en toe door zijn straat fietsen. Ook zijn ze elkaar al meerdere keren tegengekomen in een restaurantje in de buurt én is Remco's mama de kapster van Willy's zoon. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat er tussen de twee families een vriendschap is ontstaan.

Willy weet dan ook goed hoe Remco is als persoon. "Remco is een heel bescheiden gast, een beetje timide zelfs", onthult hij.

Hij is zich er nochtans van bewust dat veel mensen een heel ander beeld hebben van de wereldkampioen. "In zijn televisie-interviews komt hij heel anders over, ad rem en helemaal niet bescheiden. Hij heeft het hart op de tong, en dat wordt hem weleens kwalijk genomen", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.