Willy Sommers enorm aangegrepen door overlijden Bea Van der Maat: "Ik ben gecrasht, was aan de grond genageld"
COS
Willy Sommers enorm aangegrepen door overlijden Bea Van der Maat: "Ik ben gecrasht, was aan de grond genageld"
Foto: Play4

Afgelopen weekend raakte bekend dat Bea Van der Maat op 62-jarige leeftijd overleden is. De voormalige zangeres en presentatrice, die aan ALS leed, koos voor euthanasie.

Bea Van der Maat was bekend als zangeres bij Won Ton Ton, maar veel mensen kenden haar vooral ook als de eerste presentatrice van 'Tien Om Te Zien'. Van 1989 tot 1994 presenteerde Bea het muziekprogramma naast Willy Sommers. Die koestert alleen maar mooie herinneringen aan zijn ex-collega.

"Bea was een zeer professionele vrouw, zeer correct, zeer attent, zeer lief. Altijd met een glimlach. Tussen ons is er een speciale band ontstaan door ons werk uiteraard; we zagen elkaar bijna elke week", vertelt Willy in 'VTM Nieuws'. Op Instagram deelde Willy na het nieuws van haar overlijden een aangrijpend bericht op Instagram.

"Ik was geïnteresseerd in haar leven, in haar gezin, zij in mijn gezin. Het is voor mij zo'n moeilijk moment geweest toen ik vernam dat ze overleden was. Ik ben gecrasht. Ik was aan de grond genageld. Ik kon bijna niet meer praten. Ik was zo onder de indruk. Het is een groot verlies", zegt Willy aan 'VTM Nieuws'.

De laatste vijftien jaar was er geen contact meer tussen Willy en Bea. "Omdat zij op een bepaald moment tegen mij gezegd heeft: 'Ik ga mij een beetje distantiëren van de showbizz.' In 2007 bracht ik een nieuwe cd uit en heeft de platenfirma gevraagd of zij mij het eerste exemplaar wou overhandigen. Dat is echt de laatste keer dat ik haar gezien heb."

"Ik heb haar niet willen storen in haar nieuw leven als lerares. Ik heb wel iemand ontmoet op een optreden in Mechelen en dat was een goede vriendin van Bea. Die zei toen: 'Je hebt de groetjes van Bea.' Dat heeft mij geweldig veel plezier gedaan. Toen dacht ik: godverdikke, ik zou toch nog eens moeten bellen eigenlijk."

Eerbetoon in 'Tien Om Te Zien'

Van sterallures was er volgens Willy bij Bea geen sprake. "Ze was een heel eenvoudige dame. Altijd die glimlach, een beetje giechelen, gezellig doen onder elkaar. Ik weet nog goed, toen Bea zwanger werd, heeft Yasmine haar vervangen en ze heeft toen gezegd: 'Zorg goed voor mijn Willy, hè.' Dat vond ik zo'n mooi moment."

Op 7 augustus staan er opnieuw opnames voor 'Tien Om Te Zien' gepland. Bea zal dan geëerd worden. "Ik denk dat dat de normaalste zaak van de wereld is", zegt Willy. Hoe dat zal gebeuren wordt nog bekeken. "Ik denk aan een groot scherm met misschien beelden van vroeger", stelt Willy voor.

Meer nieuws

Meer nieuws

.