BREAKING NEWS Will Tura trekt de stekker eruit: Zanger stopt na meer dan zestig jaar met optreden
COS
Will Tura trekt de stekker eruit: Zanger stopt na meer dan zestig jaar met optreden
Foto: Carlo Verfaille

Will Tura heeft een ingrijpend besluit genomen. De 82-jarige zanger zal na meer dan 60 jaar niet meer optreden.

Arthur Blanckaert, zoals Will Tura echt heet, heeft besloten om de stekker eruit te trekken. De zanger zal niet meer toeren met zijn muziek. Will zal nog altijd muziek maken en actes de présence doen, maar fans zullen hem niet meer zien optreden.

Optreden deed hij meer dan 10.000 keer in zijn 60-jarige carrière. "Het gevoel om live op te treden met een band is met niets te vergelijken. Maar na 10.000 concerten is het goed geweest. Het is nu aan Arthur Blanckaert om voluit van het leven te gaan genieten", zegt hij aan HLN.

"Ik had wellicht eerder tijd moeten maken voor andere dingen, maar ik hou nog altijd zoveel van muziek dat ik liever achter mijn piano zit dan een boek lees. Jenny is niet rouwig om deze beslissing. Ze vroeg al jaren om minder op te treden", geeft Will toe.

Het vermoeden dat Will zou stoppen was er al een tijdje. Bij 'Vergeet Barbara', de Studio 100-musical met zijn nummers, deed hij geheimzinnig over de toekomst. Onlangs gaf hij aan Christoff dan weer toestemming om met zijn muziek op tournee te gaan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.